Nieuw bootje Gorechtkade in de maak

Er komt een nieuw bootje in de vijver bij de Gorechtkade in de Oosterparkwijk. Het bootje wat de afgelopen jaren in de vijver voer is kapot en bouwer Michiel Hoving gaat een nieuwe bouwen.

Aanleiding voor het nieuwe bootje is een stemming die is uitgeschreven door de Coöperatieve Wijkraad van de Oosterparkwijk. Daar konden mensen stemmen op leuke ideeën voor in de wijk. Het bootje van Michiel kreeg de meeste stemmen en daarom krijgt hij nu een bescheiden vergoeding om een nieuw bootje te bouwen.

Het oude bootje, de ‘Gorecht’ werd een aantal jaar geleden te water gelaten en voer zijn eigen koers over de Gorechtvijver. Het bootje is nu helemaal verrot en vaart niet meer. Er zitten allemaal zwammen op en er heeft zelfs ooit een meerkoet geprobeerd een nest op te bouwen. Michiel Hoving vergelijkt het bootje met kunst of een toneelstuk: “Het is misschien nutteloos maar mensen vinden het leuk om naar te kijken, net als een toneelstuk bijvoorbeeld.”

Michiel hoopt het bootje in Mei af te hebben.

Deel dit artikel: