NAM betaalt kostendekkende vergoeding voor 6000 oude schadegevallen

Woningeigenaren met aardbevingsschade, gemeld vóór 31 maart 2017, krijgen alsnog een kostendekkende vergoeding voor schadeherstel. Minister  Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en commissaris van de Koning in Groningen René Paas hebben hierover afspraken gemaakt met NAM.

De woningeigenaren die het aanbod van NAM hebben geaccepteerd en kunnen aantonen dat het aanbod van NAM in 2018 onvoldoende was om de aardbevingsschade aan de eigen woning te herstellen, kunnen zich vanaf maandag 6 januari melden bij de provincie Groningen. De regeling staat open tot 1 maart 2020 en wordt uitgevoerd

Voor 83 procent van de ruim 6.000 schademelders bleek dat het aanbod dat zij accepteerden van de NAM iet toereikend is om de schade aan de woning te herstellen. Wie nu met een factuur of offerte kan aantonen dat de daadwerkelijke herstelkosten van de schade hoger zijn dan het aanbod van NAM, kan zich bij de provincie Groningen melden voor vergoeding van het tekort. Indien NAM aangeeft het verzoek af te wijzen of gedeeltelijk in te willigen, zal het verzoek door een onafhankelijk externe kostendeskundige worden beoordeeld.

Meer informatie over de regeling is te vinden op de website van de Provincie Groningen.

Deel dit artikel: