Maand lang veel minder treinen vanaf hoofdstation Groningen

nieuws
Foto Andor Heij. Aanleg bovenleiding.

Er rijden in het voorjaar bijna een maand lang geen treinen vanaf het hoofdstation in Groningen naar Assen en Weener en Veendam. Dat meldt ProRail maandag. Het gaat om de periode van 6 mei tot en met 3 juni.

In die tijd wordt er onder meer een vierde spoor aangelegd tussen het hoofdstation en het nieuwe opstelterrein De Vork. Station Europapark krijgt er een perron bij. Zo kunnen onder meer treinen vanaf Leeuwarden doorrijden naar Europapark. Bovendien wordt Europapark zo geschikt gemaakt als in- en uitstapplek wanneer het Groninger hoofdstation in 2021 op de schop gaat.

Ook wordt er gewerkt aan De Vork, het nieuwe opstelterrein voor treinen tussen Groningen en Haren. Daarvoor wordt onder meer nog bovenleiding aangelegd en moet het terrein aangesloten worden op het bestaande spoor. Het opstelterrein moet in juni volgend jaar in bedrijf zijn.

In de weekeinden van 9/10 mei en 16/17 mei is het hoofdstation ook vanaf Leeuwarden, Delfzijl en Eemshaven niet bereikbaar voor treinen. Er wordt dan een nieuw beveiligingssysteem aangelegd.

ProRail zegt de werkzaamheden niet in de vakantieperiode te kunnen uitvoeren, omdat er dan te weinig mankracht en materieel beschikbaar is.

Deel dit artikel: