Koppelbed maakt samen slapen in Martini Ziekenhuis mogelijk

nieuws

Het Martini Ziekenhuis neemt deze week drie koppelbedden in gebruik. Daarmee kun je een ziekenhuisbed eenvoudig in een tweepersoons hoog-laagbed veranderen. Dat is prettig voor patiënten die in de laatste fase van hun leven zijn, en voor hun naasten.

Het koppelbed heeft een speciaal matras met een verbreding, waardoor hij naadloos aansluit op het ziekenhuisbed. ‘Soms zijn patiënten angstig of verward wanneer ze alleen in bed liggen.” zegt een verpleegkundige. “Wanneer een vertrouwd persoon heel dichtbij is, merken we dat patiënten rustiger zijn en er soms ook minder medicatie nodig is’.

Het Martini Ziekenhuis kreeg de koppelbedden van de Stichting Roparun. Dat is een estafetteloop van 500 kilometer waarbij mensen geld ophalen voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen. Medewerkers van het Martini Ziekenhuis lopen al drie jaar mee met de Roparun. Zij liepen vorig jaar ruim 11.000 euro bij elkaar.

Deel dit artikel: