Janique, Dionne en Sunita sluiten zichzelf op voor goed doel

In een kooi op de Vismarkt opgesloten zitten voor 36 uur. Janique, Dionne en Sunita doen dit om actie te voeren voor Serious Request.

Serious Request zijn dj’s van radio 3FM die zich elk jaar rond kerst inzetten voor een goed doel. Dit jaar lopen de dj’s van Goes naar Groningen in estafettevorm om geld op te halen voor slachtoffers van mensenhandel. ‘En dat is de reden waarom wij in een kooi zitten. Mensen kunnen nu een beeld krijgen van hoe het eruit kan zien als mensen echt in een kooi zitten’, zegt Sunita.

De meiden hebben er alles aan gedaan om geen kou te vatten. ‘We hebben een kacheltje gedoneerd gekregen van school. Voor de rest hebben we heel veel dekens en slaapzakken’, zegt Janique. Ze staan er niet alleen voor, want ze krijgen veel steun van docenten en klasgenoten. ‘Ik vind het superleuk dat ze dit doen. Dit is een heel tastbaar bewijs dat jonge mensen klaar staan voor mensen die het heel hard nodig zijn’, zegt docent Harmjan Veenstra.

Het streefbedrag van Janique, Sunita en Dionne was 350 euro, maar ze hebben nu al 1125 euro opgehaald. Ze zitten nog opgesloten tot dinsdagavond 20:00 uur.