Interactief prentenboek helpt kleintjes bij wisseling verband

nieuws

Sinterklaas kwam donderdag op bezoek bij het brandwondencentrum in het Martini Ziekenhuis. Hij nam een speciaal cadeautje voor de jongste patiëntjes mee, namelijk een digitaal en interactief prentenboek.

Het prentenboek is bestemd voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar bij wie verbandwisselingen nodig zijn. Dat is een noodzakelijke, maar pijnlijke behandeling. In het boek wordt op eenvoudige en aansprekende manier uitgelegd hoe dat gaat. De kinderen worden actief betrokken bij het verhaal, waardoor ze beter snappen wat er gebeurt. Het boek is vooral geschikt voor kinderen die nog niet goed kunnen praten. Ze maken iets vervelends mee, waar ze geen woorden aan kunnen geven. Op die manier kunnen ze hun ervaringen delen met hun ouders.

Omdat de eerste ervaringen met het prentenboek heel positief zijn, organiseert het Martini Ziekenhuis n maart een symposium, om de opgedane kennis te delen met collega’s van verschillende disciplines die zich met de zorg voor kinderen bezig houden.

Deel dit artikel: