Helpman formeel eigenaar van kantine en kleedkamers

nieuws
Foto Andor Heij. Complex vv Helpman

Helpman is de eerste club in Groningen die het recht van opstal krijgt. Hiermee wordt geformaliseerd dat Helpman de eigenaar is van de kantine en de kleedkamers.

Helpman verhuisde indertijd van sportpark Coendersborg naar sportpark de Esserberg en bouwde met eigen geld onder meer de kantine en de kleedkamers. De velden worden wel van de gemeente gehuurd.

Deze constructie zorgde bij enkele clubs voor onduidelijkheid. Zoals bij Gronitas, dat enkele jaren geleden moest verdwijnen van sportpark Corpuis den Hoorn vanwege de komst van FC Groningen en het topsportzorgcentrum. Er werd toen flink gesteggeld over van wie het clubhuis van Gronitas was.

Dat Helpman eigen kleedkamers heeft is ook financieel voordeliger voor de club. De gemeente verhuurd normaal ook twee kleedkamers bij een veld. De kosten van de kleedkamers hoeft Helpman niet te betalen.

“Dit doet recht aan wat Helpman de laatste jaren gedaan heeft”, aldus voorzitter Jan van der Lei over de overeenkomst met de gemeente die volgende week vrijdag wordt getekend.

Deel dit artikel: