Grofvuil opruimactie in Oosterparkwijk

De bewoners van de Oosterparkwijk zijn samen met het WIJ team en met WerkPro een grofvuil opruimactie gestart. Het grofvuil wordt al een tijd niet meer opgehaald en op deze manier kunnen de bewoners gratis hun grofvuil kwijt.

Vanaf dinsdag tot en met donderdag kan er tussen negen en twaalf uur in de ochtend en tussen zes en acht uur in de avond grofvuil ingeleverd worden. Het grofvuil wordt netjes in afvalcontainers gestopt en die staan elke dag op een andere locatie. Dinsdag konden de bewoners hun grofvuil inleveren op het Wielewaalplein. ‘Ik heb allerlei oude rommel meegebracht’, zegt een bewoner. ‘Ik heb allemaal rotzooi meegenomen zoals hout’, zegt een bewoonster.

De actie is gestart omdat ze het belangrijk vinden dat de bewoners hun grofvuil kwijt kunnen. ‘Dat lukt de mensen zelf niet altijd. We doen het ook in het kader van oud en nieuw, want het is fijn als al het grofvuil niet op de brandstapel terecht komt’, zegt Chris Guikema van WIJ team.

Woensdag staat de afvalscontainer aan de Klaprooslaan en donderdag aan de Hortensialaan.