Duitse aannemer verliest opnieuw miljoenen op Ring Zuid

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

Züblin, een van de zes aannemers binnen Combinatie Herepoort, moest dit jaar nog eens twee miljoen toeleggen op de bouw van de zuidelijke ringweg. Dat schrijft bouwvakblad Cobouw, op basis van het jaarverslag van het bedrijf.

In totaal had de Nederlandse tak van het bedrijf een tekort van 36 miljoen euro. Het totale verlies op de zuidelijke ringweg is inmiddels opgelopen tot 7 miljoen euro.

Het verlies voor Züblin Nederland was het grootste in Den Haag. Op het Y-Towers project werd een verlies van 28 miljoen euro geleden. Daarnaast verloor het bedrijf  6 miljoen euro op de bouw van een congreshotel in Amsterdam.

Deel dit artikel:

 1. triest dikke strop die hele ring weg gebeuren groningen moet eens een keer in zien dat hier niet alles mogelijk is zoals studenten alles maar verbouwen en bouwen de gemeente maakt meer kapot dan ons lief is !!!!! en mensen met twee auto’s gewoon aanpakken en meer om de kinderen denken die worden gedumpt in een dag opvang gewoon de tijden van vroeger terug tja mensen veel geld die geven er niks om maar de minima is het bokje ze moeten de gemeente de kop indrukken en denhaag aanpakken corrupte benden van ellende

 2. Trek de stekker uit dit drama project.
  Het gaat ons burgers, want hoe dan ook word het wel weer doorberekend aan ons, meer dan een miljard kosten.
  De beloofde 300 miljoen is al lang overschreden.

 3. In plaats van het autogebruik te ontmoedigen worden miljarden uitgegeven aan stimulerende maatregelen. Wie heeft dit bedacht? Bouw fietspaden i.p.v. steeds maar weer die auto te faciliteren.

 4. Beste mensen Heerepoort is alleen maar aan het afbreken en een plan aan het maken.
  Er is nauwelijks iets nieuws gemaakt.
  Deze 2 miljoen is alleen voorbereidings kosten.
  De reserve van de Provincie was 178 miljoen daar is nog 72 miljoen van over.
  Een verlaagde tunnelbak aannemen voor de halve prijs (160 miljoen) en het hele werk voor 368 miljoen aannemen
  De strop ze moeten nu een groot deel met onderwater beton aanleggen.Prijs 4 a 5 voudige.
  Gewaarschuwd zijn ze al 5 jaar. Aanbesteding 2014 nu we op de grens 2020 staan is er nog steeds geen goed gekeurd bouwplan .
  Ik heb een uur geleden met het Hoogheemraadschadp gesproken en het ontwateringsplan is nog niet goed gekeurd.

 5. @Muijzert
  Waarom ben je voortdurend van die rare en ongefundeerde praatjes aan het rondstrooien? Al die doemscenario’s die je schetst zijn nog nooit uitgekomen.
  De damwanden waren in jouw optiek ook al levensgevaarlijk. Wellicht vind je dat jammer maar het heien van de damwanden is redelijk probleemloos verlopen.
  In Groningen hebben we geen hoogheemraadschap, weet je wel met wie je gesproken hebt?

 6. Kwestie van tijd voor ze zeggen dat het verstevigd moet worden in verband met aardbevingen en ze het uit het aardbevingscompensatie fonds halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *