Dinsdag dijkdoorbraak, twee hectare meer meer

nieuws

Dinsdag aanstaande staat er een dijkdoorbraak op het programma, die zorgt voor twee hectare nieuw wateroppervlak van het Hoornsemeer.

Wat tot een aantal weken geleden nog een fiets- en wandelpad aan de Hoornsedijk was, wordt dinsdag 17 december aan het water gegeven. Om 14.00 uur wordt de dijk doorgebroken en is het Hoornsemeer twee hectare wateroppervlak groter. Het Best Westernhotel krijgt hiermee zijn langverwachte terras aan het water.

En de wijk wordt levendiger, vindt Matthé Snijders (op de foto), bewoner van de wijk Hoornse Meer.

Er komen langs het vernieuwde fietspad vleermuisvriendelijke lantaarnpalen, schuilgroen voor reeën en konijnen en een faunatunnel onder het hotelterras.

Deel dit artikel:

  1. Voor de zoveelste keer onder het mom van verbetering en vooruitgang een project waar vele bomen voor moesten worden afgeslacht. Het zijn immers “maar” bomen…. En dan nog schermen met vleermuisvriendelijke lantaarnpalen , schuilgroen voor reeën en dergelijke wartaal. Om met Gretha Thunberg te spreken: How dare you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *