ABN Amro sluit zes pinautomaten in gemeente Groningen

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

ABN Amro heeft dinsdag zes van de acht pinautomaten in de gemeente Groningen gesloten. Het gaat om een zogenaamde noodmaatregel vanwege de toename van het aantal plofkraken de laatste tijd.

Maandagmiddag maakte de bank bekend dat er 470 geldautomaten tijdelijk gesloten worden. Dat is ongeveer de helft van het aantal automaten in het land. In de gemeente Groningen bevinden zich acht automaten waarvan er nu zes gesloten zijn. “Als je op onze website kijkt op de pagina ‘geldautomaat zoeker’ dan krijg je een actueel overzicht van de automaten die nog open zijn”, laat een woordvoerder van de bank weten. “Na het besluit van gistermiddag hebben we het overzicht direct aangepast.”

Uit dit overzicht blijkt dat slechts één automaat op de Grote Markt en één aan de Rijksstraatweg in Haren nog open zijn.De automaten in winkelcentrum Vinkhuizen, winkelcentrum Selwerd, aan de Oosterhamrikkade, de Vismarkt, Paterswoldseweg en de Verlengde Hereweg zijn gesloten. De afgelopen periode heeft een golf aan plofkraken de automaten van ABN getroffen. Daarbij gaat het vooral om een bepaald type geldautomaat. Omdat het open houden onrust veroorzaakt bij omwonenden heeft ABN besloten om de automaten tijdelijk buiten werking te stellen.

Deel dit artikel:

  1. Reactie op Marc
    Werkt niet, in het buitenlandse zie je dat, worden gebruikt als slaapplaats
    Buitendien kunnen er ook criminelen binnenkomen Met een gestohlen pas en je dan overvallen

  2. Veldkamp. In het buitenland heb je geen pincode nog. Zonder pin komt een crimineel er niet in. Als extra maatregel kun je biometrische gegevens gebruiken. Tegen zwervers gebruik je intelligente camerabewaking.

  3. Inktpatronen in de geldautomaat die afgaan bij uitoefening van geweld van buitenaf waardoor het geld onklaar wordt gemaakt. Hoe simpel kan het zijn.

    Het verdwijnen van geldautomaten heeft m.i. meer te maken met het uitfaseren van contant geld en de weg effenen richting negatieve rentes. ABNAmro is daar namelijk behoorlijk op gebrand. De ABNAmro zou anders wel naar een serieuze oplossing zoeken i.p.v. geldautomaten sluiten. Ergens zeer onbeschoft en klantonvriendelijk het zogenaamde probleem van plofkraken zo aan te pakken. De plofkrakers opsporen en oppakken en voor lange tijd achter slot en grendel zetten is dat niet toevallig één van de betere oplossingen??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *