ABN Amro sluit zes pinautomaten in gemeente Groningen

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

ABN Amro heeft dinsdag zes van de acht pinautomaten in de gemeente Groningen gesloten. Het gaat om een zogenaamde noodmaatregel vanwege de toename van het aantal plofkraken de laatste tijd.

Maandagmiddag maakte de bank bekend dat er 470 geldautomaten tijdelijk gesloten worden. Dat is ongeveer de helft van het aantal automaten in het land. In de gemeente Groningen bevinden zich acht automaten waarvan er nu zes gesloten zijn. “Als je op onze website kijkt op de pagina ‘geldautomaat zoeker’ dan krijg je een actueel overzicht van de automaten die nog open zijn”, laat een woordvoerder van de bank weten. “Na het besluit van gistermiddag hebben we het overzicht direct aangepast.”

Uit dit overzicht blijkt dat slechts één automaat op de Grote Markt en één aan de Rijksstraatweg in Haren nog open zijn.De automaten in winkelcentrum Vinkhuizen, winkelcentrum Selwerd, aan de Oosterhamrikkade, de Vismarkt, Paterswoldseweg en de Verlengde Hereweg zijn gesloten. De afgelopen periode heeft een golf aan plofkraken de automaten van ABN getroffen. Daarbij gaat het vooral om een bepaald type geldautomaat. Omdat het open houden onrust veroorzaakt bij omwonenden heeft ABN besloten om de automaten tijdelijk buiten werking te stellen.

Deel dit artikel: