“Zonder Culinaire Vakschool was ik diep ongelukkig geweest”

Op de Culinaire Vakschool zwaait deze week een nieuwe groep gediplomeerde cursisten af. “Iedere keer is dat weer ontzettend mooi om te zien.”

De vakschool in de wijk Noorderhoogebrug bestaat inmiddels al jaren. De afgelopen jaren heeft het tientallen geslaagden zien afzwaaien variërend in leeftijd van jong tot oud die eigenlijk één overeenkomst hebben: dat ze niet zo goed weten wat ze moeten doen in hun leven. De 21-jarige Sky Visser is één van hen. “Nog niet zo heel lang geleden studeerde ik aan de Hanzehogeschool. En ik was daar gewoon niet gelukkig, alleen had ik dat zelf niet door. Tot op een gegeven moment het kwartje viel en toen ben ik ook gestopt.” Dankzij een tip van zijn moeder kwam hij op de vakschool terecht.

“Ik heb altijd iets met koken gehad. Toen ik dertien was bakte ik mijn eigen pizza’s. En dat is steeds groter geworden. Hier op de Culinaire Vakschool kwam ik terecht in een warm bad met ontzettend gepassioneerde begeleiders die mij echt in het zadel hebben geholpen. Dankzij hen ben ik nog meer van het vak gaan houden. En niet zonder resultaat want inmiddels werk ik als kok in een sterrenrestaurant in Amsterdam en nog belangrijker: ik voel me ontzettend gelukkig.”