Witte staking raakt ondergesneeuwd

nieuws
Foto: Nienke Lindeboom

Universitair docenten in heel Nederland houden de maand november een zogeheten witte staking. De actie is enigszins ondergesneeuwd geraakt bij alle andere acties van de laatste weken.

Een witte staking betekent in dit geval dat de mail niet beantwoord wordt en tentamens later nagekeken worden. Stakende docenten sturen een automatisch antwoord op mails: ‘Ik heb me momenteel aangesloten bij de zgn ‘witte staking’ van WOinActie. Dit houdt in dat ik op dit moment mijn aantal werkuren beperk tot mijn aanstellingsomvang. Het structureel overwerken heeft de afgelopen jaren geleid tot een negatief effect op mijn privéleven en mijn welzijn’.

In Groningen doen ook meerdere docenten mee aan de actie. Hoeveel en met welke gevolgen is niet helemaal duidelijk. De Universiteitskrant heeft er een artikel aan gewijd.