Vindicat krijgt weer een accreditatie

nieuws
Foto: Erick Bakker

Studentenvereniging Vindicat krijgt weer een accreditatie. De bestuurscolleges van de RUG en Hanzehogeschool nemen het advies van de Accreditatiecommissie Studentenorganisaties over.

Dat betekent dat Vindicat voor dit collegejaar weer bestuursbeurzen krijgt, mits wordt voldaan aan enkele voorwaarden. De accreditatie geldt tot 1 oktober volgend jaar. De Accreditatiecommissie zag bij Vindicat een breed gedragen bereidwilligheid om de verenigingscultuur te veranderen. Dat leidde de afgelopen jaren tot incidenten, zoals mishandeling en vrouwonvriendelijk gedrag. De commissie adviseerde daarom om Vindicat onder voorwaarden te accrediteren voor drie jaar.

De besturen van de RUG en Hanze aarzelen nog en kiezen daarom voor een accreditatie van één jaar, onder diverse voorwaarden: zo mag er tijdens introductiekampen niet gedronken worden door deelnemers en begeleiders en alle incidenten moeten gemeld worden aan de bestuurscollege’s én de studentencontactpersoon van de politie

Rector magnificus Cisca Wijmenga van de RUG complimenteert de Senaat van Vindicat voor het werk dat ze verzet hebben, maar blijft het van groot belang vinden dat de vereniging werkt aan het terugdringen van alcoholmisbruik en aan het bevorderen van een meer internationale cultuur.