Vier Groningse popkoren doen mee BALK TOPfestival in Rotterdam

nieuws
Foto: Bladgoud.nl

Aanstaande zaterdag reizen vier koren uit de gemeente Groningen af naar De Doelen in Rotterdam om mee te doen aan het Balk TOPfestival. Aan dit tweejaarlijkse festival voor lichte koormuziek mogen alleen de beste koren uit Nederland meedoen.

De koren Bladgoud, Estrellas, Fluitenkruid en Tous les oiseaux d’Europe (Tlode) vertegenwoordigen de Gemeente Groningen op het festival. Ze moeten zich presenteren met vier nummers voor een vakjury, elk binnen hun eigen categorie en niveau. Daarna rangschikt de jury alle koren.

Ook is er een arrangementsprijs. Bladgoud heeft hiervoor een arrangement van het nummer Resistance van Muse door Hans Kaldeway ingestuurd.

Drie van de deelnemende koren vielen in 2017 ook al in de prijzen, tijdens de vorige editie van het festival.