UMCG: “Voorlopig geen stages in Sierra Leone”

Studenten van het UMCG lopen voorlopig geen coschappen in Sierra Leone. Dat heeft het ziekenhuis besloten nadat eerder deze week een 31-jarige arts overleed aan de gevolgen van Lassakoorts.

“We gaan de situatie de komende tijd nauwlettend in de gaten houden”, zegt Marco Versluis die tropencoördinator is bij het UMCG. “Pas als het veilig sturen we studenten die kant weer op.” Het overlijden van de 31-jarige arts had voor het UMCG als gevolg dat twee studenten teruggehaald werden. “Ze zijn inmiddels thuis en naar omstandigheden gaat het goed met ze. Al moet je je wel realiseren dat ze heel wat mee hebben gemaakt. De komende tijd zullen we hen daar heel goed in gaan begeleiden.”

Overlijden aan lassakoorts is volgens Versluis vrij uitzonderlijk. “Het is al erg lang geleden dat er in Nederland iemand is overleden aan deze ziekte. Maar als je het vrij laat ontdekt of te laat ingrijpt, dan kan het dodelijk zijn.” Lassakoorts valt onder dezelfde virusziekten als het ebolavirus en marburgvirus.

Deel dit artikel: