Tiende editie literatuurfestival Het Grote Gebeuren

sport

Het Grote Gebeuren: Van Genesis tot Apocalyps. Zo heet de tiende editie van het literatuurfestival dat op zaterdag 9 november plaatsvindt in de Der Aa-kerk en het Forum aan het Hereplein.

Het festival begint om 16.30 uur in de Der Aa-kerk met de muzikale voorstelling “Genesis, a new beginning”. Het is een cross-over van muziek, video en literatuur. Het betreft een samenwerking tussen het Kamerorkest van het noorden en schrijver Guus Kuijer.

Tijdens het avondprogramma, in het Forum Filmtheater, is er een gesprek met de Engelse auteur Ben Smith, over de klimaatproblemen. Verder is de dochter van schrijver Belcampo aanwezig; zij vertelt over het leven en werk van haar vader. De hele avond is de tv-bewerking van Het Grote Gebeuren van Jaap Drupsteen te zien. De avond wordt afgesloten met Auke Hulst en Corrie van Binsbergen en band.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *