‘Tien minuten nét niet voldoende bij spoedsituaties’

nieuws

Door voortschrijdend inzicht worden aan het Helperpark bij de Leyhoeve de duur en het doel van de parkeervakken aangepast.

‘In de Leyhoeve aan het Helperpark is een huisartsenpraktijk gevestigd. Bezoekers van de praktijk parkeren in de parkeergarage. Dat werkt over het algemeen prima. In een aantal gevallen, bijvoorbeeld bij spoedsituaties, kan het voorkomen dat patiënten gebruik maken van één van de kort-parkeerplekken aan het Helperpark.

Deze plekken, met een maximale parkeerduur van 10 minuten, zijn mede aangelegd om deze patiënten ruimte te bieden. Nu blijkt in de praktijk dat die 10 minuten nét niet voldoende tijd bieden voor de patiënten.

Gezien bovengenoemde reden gaan we de maximale parkeerduur op deze locatie aanpassen naar 15 minuten’, kondigt de gemeente deze vrijdag aan in de Staatscourant.

Verder zijn op de parkeerstrook twee plekken ingericht voor elektrische deelauto’s, waar geen gebruik van wordt gemaakt. Eén van de plekken wordt bij de kort-parkeervakken gevoegd voor spoedsituaties. De andere plek wordt gereserveerd voor het opladen van elektrische auto’s.

Deel dit artikel: