Stadsschapen hebben Stad verlaten

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Groningen is sinds dinsdag zo’n tweehonderd inwoners armer. De stadsschapen hebben de stad verlaten en zijn op weg naar hun overwinteringsplaats.

“Het was eigenlijk de bedoeling dat ze dinsdagmiddag opgehaald zouden worden”, vertelt schaapsherder Bouke Arends. “Maar vanochtend rond 11.00 uur arriveerde het transport al om de schapen op te halen.” De schapen hebben ruim een half jaar binnen de stadsgrenzen vertoeft waarbij ze werden ingezet voor het ecologisch groenbeheer. Helemaal geruisloos is dat niet voorbij gegaan. Ruim een maand geleden brak de kudde los in de wijk Helpman waarbij de schapen zich te goed deden aan de gazonnetjes en perkjes in de wijk.

De schapen verblijven komende maanden in Drenthe. “Volgend voorjaar komen we weer terug”, beloofd Arends.