SP wil ‘elitefeestje’ niet betaald zien met geld voor aardbevingsgedupeerden

nieuws
Foto Jeffery Vermeulen

De SP noemt het een schoffering dat het college van burgemeester en wethouders geld van het Nationaal Programma Groningen wil gebruiken voor het inspiratiefestival Let’s Gro.

Volgens de fractie wil het college van B&W het festival nu rondom de thema’s klimaat en energie organiseren en daarom NPG-geld gebruiken. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk “Degene die dit bedacht heeft, heeft niets begrepen en niets geleerd van jarenlange aardbevingsellende. Dit is een grote fout van het college van B&W.”

De fractie pleit daarom om het geld te investeren in Ten Boer, Ten Post, Woltersum en de dorpen daaromheen. De SP roept belangenorganisaties van gedupeerden en dorps- en wijkverenigingen op om woensdag in te komen spreken tijdens de raadsvergadering.

De SP wil dat ook de gemeente zelf stopt met financiële bijdragen aan het festival. Dijk: “Let’s Gro is een elitefeestje waar besproken wordt welk gebouw er wel of niet roze moet worden geverfd. Dat het college hier geld aan uitgeeft is en blijft belachelijk.”