RUG vraagt haar studenten in Hong Kong verblijf te heroverwegen

nieuws
Foto: Studio Incendo via Wikimedia Commons (CC 2.0)

De Rijksuniversiteit Groningen is zeer bezorgd over de huidige situatie in Hong Kong. Nu de universiteiten in de stad hun lesprogramma hebben opgeschort, vraagt de onderwijsinstelling haar studenten aldaar om een terugkeer naar Nederland te overwegen.

Vrijdagmiddag plaatste de universiteit daarom Engelstalige oproep aan haar studenten in de voormalige Britse kolonie: “We are very concerned regarding the current situation in Hong Kong, especially near some of the premises of our partner universities.  We have therefore informed our students in Hong Kong to reconsider staying in the city”, zo valt te lezen in het bericht.

De universiteit roept studenten die willen blijven op om alert te zijn en alleen op plaatsen te verblijven die ze als veilig beschouwen. De universiteit biedt iedere student die terug wil keren, voor 1 december, een vergoeding van 750 euro aan. Voor eventuele studievertraging wordt individueel naar een oplossing gezocht.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *