PVV wil fotowand met noordelijke sporthelden in “subsidiebunker” Groninger Forum

nieuws
Foto: Rick van der Velde

De raadsfractie van de PVV wil dat er een eregalerij met noordelijke sporthelden wordt opgesteld in het Groninger Forum. Hiermee wil de partij “het beste ervan maken” in het gebouw, die ze omschrijft als de “dissonant is in het historische stadscentrum van Groningen”.

“We hebben wereldkampioenen (danwel finalisten), Europese kampioenen en Olympische kampioenen voortgebracht. We kunnen trots zijn op de 11-stedentochten, etappeoverwinningen in de Tour de France, en de start van de Giro d’Italia in Groningen”, zo stelt fractievoorzitter Ton van Kesteren in een persbericht. “Voor veel Groningers is het project Groninger Forum nog steeds krankjorum en geen porem omdat deze meer dan 160 miljoen euro aan gemeenschapsgeld kostende subsidiebunker een dissonant is in het historische stadscentrum van Groningen. Nu het Groninger Forum echter een feit is moeten we er toch maar het beste van zien te maken.”

Naast de fotogalerij wil de PVV een leestafel installeren in het Forum, waar bezoekers internationale sportlectuur in kunnen zien en uitzendingen van spraakmakende internationale sportwedstrijden van weleer terug kunnen zien.