Opnieuw actie tegen seksuele intimidatie

Dinsdag is de tweede dag van het evenement ‘Orange the World’. Orange the World is een evenement wat aandacht vraagt voor seksueel geweld tegen vrouwen. Op het Waagplein werd actie gevoerd tegen seksuele intimidatie op straat. 

Deze actie werd uitgevoerd door Merel Cuperus, lid van de Nachtraad, en Roos de Boer. Roos heeft de Instagram @catcallsofgrunn aangemaakt. ‘Catcalling’ is het op een vervelende manier naroepen van mensen op straat. Via deze Instagram sturen vooral vrouwen hun eigen ervaringen van seksuele intimidatie op straat door. Roos schrijft vervolgens deze ervaringen met krijt op de desbetreffende locatie.  Op deze manier probeert ze meer bewustwording te creëren op het gebied van catcalling.  Merel en Roos hebben dinsdag dan ook verschillende ‘catcalls’ op het Waagplein geschreven.

Maandagavond werd op het Waagplein het evenement Orange the World geopend door wethouder Glimina Chakor. Het oranje licht, wat bestaat uit het logo van het evenement, werd door haar ontstoken. Ook werd er die avond aandacht besteed aan weerbaarheidstrainingen en discriminatie.

Orange the World duurt tot en met woensdag. Verschillende gebouwen in Groningen, zoals het Academiegebouw en het Goudkantoor, zijn dan ook tot woensdag oranje belicht.