Noorderzijlvest verhoogt waterschapsbelasting in 2020 met 5,4 procent

nieuws
Bron: Google Maps

De waterschapsbelasting voor huishoudens vallend onder waterschap Noorderzijlvest stijgt in 2020 gemiddeld met 5,4 procent. Dit komt neer op een stijging van circa € 21 per huishouden.

Dat doet het waterschap, naar eigen zeggen, omdat het meer vorm en inhoud aan toekomstgericht én klimaatbestendig waterbeheer in een aardbevingsgevoelig gebied moet geven. “We zijn genoodzaakt te investeren in projecten die inspelen op de effecten van bodemdaling, als gevolg van gaswinning en klimaatverandering. Deze projecten kosten veel geld, maar zorgen ervoor dat onze inwoners droge voeten houden,” zo schrijft het waterschap in een persverklaring.

Een alleenstaande huurder betaalt volgend jaar ongeveer € 157. Een gezin met een huurhuis betaalt volgend jaar ongeveer € 288. Een meerpersoonshuishouden met een eigen huis met een WOZ-waarde van € 200.000 betaalt in 2020 ongeveer € 410. Een agrariër met circa 80 hectare landbouwgrond in eigendom betaalt in 2020 ongeveer € 6.768. Een eigenaar van een MKB bedrijf betaalt in 2020 ongeveer € 1.876. De kwijtscheldingsregeling voor inwoners met een laag inkomen blijft onverkort gelden.

 

Deel dit artikel:

 1. Klimaatverandering? Met CO2 als thermostaat?

  Milieugekkies (complete partijkartel) zorgen voor absurd hoge inflatie en daarmee sloop van middenklasse en zij die nog minder te besteden hebben. Ten bate van de duistere bovenklasse van de 1%.

  # bananenland.

 2. ook bij het waterschap streeft men er naar om zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk een laag inkomen te bezorgen.
  straks moeten ze met de gemeente de strijd aan wie het eerste recht heeft om de kale kip te mogen plukken.

 3. Denk dat veel mensen door deze asociale en ordinaire verhoging zullen overstappen op de veel goedkopere concurrent. Hetzelfde geldt voor de gehele belastingdienst, te duur, te afperserig en te dwingend, dus ook daarvoor geldt: overstappen op de concurrent.

 4. Einde van NL probeert te zeggen. Als je het niet bevalt verhuis je maar. Indien nodig naar het buitenland. VSH probeert te zeggen Ik ben rijp voor het gesticht, help me asjeblieft mensen! Joop hoopt dat hij met VSH mee mag, maar daar is waarschijnlijk geen geld voor.

 5. Waarom moet de Groningse burger eigenlijk betalen voor de extra kosten veroorzaakt door gaswinning? Moet die rekening niet volledig naar de NAM ?
  Ook is er binnen het waterschap sprake van machtsmisbruik door dat bedrijven meer macht hebben dan de rest van de burgers. (Een deel wordt niet aangesteld door de waterschapsverkiezingen) Nogal wiedes dat daardoor de waterschapslasten van de burgers tov bedrijven meer verhoogd worden ?
  En overigens dat laag inkomen kwijtschelding krijgt klinkt leuk, maar dat geldt alleen voor het allerlaagste inkomens en dan ook nog met bijna geen vermogen. Zelfs voor de bijstand mag je bijna 4 keer meer vermogen hebben!

 6. @Marc

  De waterschappen en de belastingdienst zeggen: als de verhogingen niet bevallen, heb je pech gehad. Het is slikken of stikken. En anders, inderdaad, donder je maar op, eventueel zelfs maar naar een ander land. Mooier kunnen ze het niet maken. Het leuke is dat degene die vertrekt zo
  wel ruimte maakt voor iemand die net binnenkomt en die geheel vrijgesteld is van enige heffing en alleen maar ontvangt. Dit betekent voor autochtone blijvers, zoals jij(?), dat ze meer gaan betalen en zo het ontstane hiaat opvullen.

 7. Via de link een ‘strikt vertrouwelijk” concept accountantsverklaring 16 april 2019.

  https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:NTlsG_M3YZ4J:https://www.noorderzijlvest.nl/publish/pages/11247/1103-ab-voorstel_-_jaarverslag_2018_accountantsverslag_2018.pdf+&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

  ———————————————————————————————
  Conclusie vlottende activa: Onder de vlottende activa zijn vorderingen opgenomen ter hoogte van € 622.480, waarvan de inbaarheid van de vordering onzeker is. Bij de bepaling van de voorziening dubieuze debiteuren is nog geen rekening gehouden met een mogelijke oninbaarheid vanwege de bestaande onzekerheid (geen goed schatting mogelijk). Wij hebben het bedrag van de verwachte oninbaarheid als schattingsonzekerheid opgenomen in onze foutenevaluatie. (zie bijlage A).

  Wij adviseren de organisatie om in 2019 ten aanzien van bovenstaande posten de inbaarheid nader te onderzoeken en eventueel nadere afspraken te maken met de debiteuren.

  —————————————————————————–

  Hetgeen mogelijk nooit is gedaan en gemakshalve deze ‘oninbare schuld’ dan maar, nogmaals gemakshalve! zal worden afgewimpeld op zijn ingezetenen! Voor het overige is de financiële huishouding namelijk gezond. Over de klimaatdoelen als reden voor een deze verhoging daar zijn geen woorden aan vuilgemaakt.

 8. Eens met Erik. Waarom moeten Groningers betalen voor de gevolgen van gaswinning? De omgekeerde wereld. Leg de rekening maar bij de overheid neer.

 9. Prima Erik en Appie, maar dan alleen zijn oervolk. Ons laand, ons lu! De verificatie kan via de BRP . De grootste schreeuwers is ook het import met aardbevingsschade, terwijl de problemen van Groningen legio zijn. Daarover hoor je ze niet! Ook niet over ons erfgoed!

  Maar het is waar, dat de dijken rond de Waddenzee zijn verhoogd via het waterschap als gevolg van de gaswinning

 10. wij als burgers zijn altijd het haasje en wij maar betalen Groningen vraagt ook het meeste belasting te gek voor woorden waar gaat dit land heen zo’n klein land die denken dat ze god zijn met die groene mensen figuren pak dan de juiste niet de burgers en idd dwingen om ons te laten verhuizen want Groningen is na de kloten wat is er nog over van onze mooie Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *