Winst en remise van Nederlands schaakteam met broers Van Foreest

sport
foto Alina L'Ami

Het Nederlands schaakteam heeft op het Europees kampioenschap in Georgië in de 7e ronde met 2-2 gelijkgespeeld tegen Zweden en in de 8e ronde met 3-1 gewonnen van Oostenrijk.

In de wedstrijd tegen Zweden eindigden alle vier partijen in remise. De 20-jarige Groninger Jorden van Foreest speelde met de zwarte stukken een solide remise tegen Jonathan Westerberg. Zijn jongere broer Lucas stond niet in de basis.

In de 8e ronde won Nederland met beide broers met 3-1 van Oostenrijk. Jorden van Foreest won met wit van Felix Blohberger en Lucas speelde met zwart remise. Giri speelde ook remise en L’ Ami won zijn partij.  Nederland staat door deze overwinning gedeeld 12e van de veertig landen met 9 punten uit 8 wedstrijden.  Jorden is topscorer van het Nederlands team met 5,5 punt uit 7 partijen.

Bovenaan staan Oekraïne en Rusland met 13 uit 8. In de 9e en laatste ronde speelt Nederland tegen het gastland Georgië.

 

Deel dit artikel: