Lutje Lokaal geeft tegengas aan Black Friday

oogochtendshow
Foto: Johannes Rienks

De kleinere Groninger winkeliers zetten zichzelf en hun klanten zaterdag in een spotlight tijdens Lutje Lokaal. Met dit evenement willen ze tegengas geven aan het massale en strikt prijsgerichte Black Friday.

Met deze dag willen de winkeliers vrolijkheid in de stad brengen en de diversiteit van de kleinere winkeliers te benadrukken. Het toont dat de lokale winkeliers zorgen voor een uniek aanbod en verrassend assortiment, die verschilt per stad.

De klanten van de winkels worden bedankt voor hun bezoek in de vorm van een hapje of een drankje, of bijvoorbeeld een cadeau bij aankoop. Verder zijn er make-up adviezen, een modeshow en is er een win-actie van de winkeliers aan het Oosterkwartier, waarmee een pakket gewonnen kan worden dat is samengesteld door de winkeliers.

Het Lutje Lokaal is op zaterdag 30 november door het hele centrum te vinden, met uitzondering van de Herestraat en Guldenstraat. De openingstijden van de winkels is voor deze dag verruimt tot 19.00 uur.

Nynke en Amber van de organisatie waren vrijdagochtend te gast in de OOG Ochtendshow. Beluister het interview hier terug: