Lijnbus schampt personenauto, bus rijdt door

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Bij een verkeersongeluk maandagochtend op de Oostersingel heeft een lijnbus van vervoersbedrijf Qbuzz een geparkeerde auto geschampt. Beide voertuigen liepen flinke schade op. Dat meldt Patrick Wind van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur op de kruising met het Hanzeplein. “De chauffeur wilde vanaf de Oostersingel het Hanzeplein opdraaien”, vertelt Wind. “Bij die manoeuvre schampte de achterkant van de bus de geparkeerde auto. De lijnbus liep hierbij forse lakschade op. De auto liep een aantal krassen op en de spiegel raakte beschadigd.”

De buschauffeur had aanvankelijk niets in de gaten en reed door. Volgens 112groningen.nl is de chauffeur inmiddels wel op de hoogte gesteld en gaat de verzekering de schade-afhandeling regelen.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel:

 1. Had niets in de gaten, of deed alsof? Ik heb zo mijn vermoedens.
  Buschauffeurs rijden soms als gekken, onder het motto ‘ik ben groter dus niemand maakt me wat’.
  (Niet dat automobilisten en fietsers heiligen zijn overigens…)

 2. Ik merk ook dat buschauffeurs inderdaad vaak erg arrogant zijn op de weg. Of dat nou komt door de omvang van hun voertuig of doordat ze vinden dat ze als beroepschauffeur meer rechten hebben dan een gewone burger… ik weet het niet, maar naar is het wel.
  De bussen van tegenwoordig zijn ook wel erg groot geworden (zeker die harmonicabussen) maar dat geldt eigenlijk voor alle motorvoertuigen.

 3. Om mij heen kijkend en als regelmatig weggebruiuker denk ik te mogen stellen dat het met de arrogantie wel meevalt. Klaarblijkelijk is er bij veel van de overige verkeersdeelnemers geen besef dat er verkeersregels bestaan welke, wanneer men zich daar aan zou gaan houden, hen in doen zien dat ook stadsbussen vaak voorrang kennen, daar waar veel fietsers denken de onaantastbaren op de weg te zijn, of nog erger, veelal niet eens de wettelijke verkeersregels (b)lijken te kennen.

 4. @Middenweg; heb je, als verstokte automobilist, uberhaupt wel eens op een fiets gezeten?
  Ik nodig je van harte uit om dat eens te proberen, en de wereld eens door een andere bril te bekijken.

 5. @Evert Jan, klopt helemaal. Ik hoef niet langer dan 3 minuten buiten te lopen om allerlei malloten hun absurde capriolen te zien uithalen. Zojuist moest ik even naar de supermarkt (5 minuten op de fiets) en de eerste automobilist die ik tegenkom is aan het keren op een weg waar een verplichte rijrichting geldt, en rijdt vrolijk tegen het verkeer in terug.

  Ik vraag me echt af of er nog wel een enkele automobilist te vinden is met enige kennis van de regels. Of misschien interesseert het ze gewoon niet. Er wordt immers toch niet gehandhaafd, dus iedereen kan feitelijk gewoon doen wat ie wil.

 6. Sommige buschauffeurs rijden als idioten. Vooral op de A7 waar ze met 100 vrachtwagens die 80 rijden inhalen. Zodra er een gaatje is rammen ze de bus naar de linkerbaan, waarbij het overige verkeer vol in de ankers moet. Ook nemen ze voorrang wanneer ze een halte verlaten, waarbij ze geen rekening houden met het overige verkeer. Ze hebben binnen de bebouwde kom ook voorrang, maar ze schijnen er genoegen in te scheppen luidt toeterend voorrang te nemen…

 7. Ach, chauffeurs zijn doorgaans vooral bezig met het uit een schattig soort solidariteit begroeten van hun collega’s die ze kort daarvoor op de remise nog hebben gezien, dus dan zie je nog wel eens een botsinkje over het hoofd, of een bejaarde die nog niet gezeten is terwijl je keihard optrekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *