Hongaarse wolvarkens ontginnen het land

Het Terra MBO zet drie Hongaarse wolvarkens in om een stuk land te laten ontginnen op het suikerterrein.

Dit project wordt uitgevoerd door de studenten van de agrarische opleiding veehouderij. De studenten laten de varkens het stuk land ontginnen, omdat ze hierop willen gaan telen. ‘De varkens mogen al het riet en onkruid weg eten en alles mooi zwart maken’, zegt Roy een student van het Terra. ‘Op het hele terrein zijn we al bezig met het telen van zonnebloemen, suikerbieten en oude groentes. En dat willen we ook op dit stuk land gaan doen’, zegt Sjoerd Pool, de programmaleider. Roy staat elke ochtend vroeg op om de varkens te voeren. ‘Het is een beetje veel werk. Je moet er wel elke dag heen. Maar het is heel leuk om te doen’, zegt Roy.

De studenten zijn zelf verantwoordelijk voor de varkens. ‘Wij moeten de varkens onderhouden, we moeten ervoor zorgen dat alles goed loopt. Stel ze ontsnappen of overlijden dan is dat ook onze verantwoordelijkheid’, zegt Roy. Sjoerd Pool vindt dat de studenten goed hun best doen. ‘Ze zijn echt aan het ondernemen en ze werken ook heel veel samen met allemaal bedrijven. Ze hebben ook alles zelf geregeld, zoals de omheining en het stroom,’ zegt Sjoerd.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *