Groningen als eerste Nederlandse gemeente bij UNESCO-netwerk

nieuws

De gemeente Groningen is samen met Den Bosch als eerste Nederlandse gemeente aangesloten bij het UNESCO Global Network of Learning Cities (GNLC). De steden in dit netwerk wisselen kennis uit over onderwijs en verduurzaming.

Dat meldt de gemeente deze maandag in een persbericht. Het netwerk houdt zich onder andere bezig met nieuwe innovaties, ontwikkelingen in het onderwijs en verduurzaming. Volgens de gemeente sluiten de bezigheden in de gemeente aan bij de waarden van dit netwerk.

De aanvraag kwam van verschillende instanties uit Groningen. Het Noorderpoort, de gemeente en een klas die een app ontwikkelde hebben samen er voor gezorgd dat de gemeente in aanmerking komt voor een plek in het kennisnetwerk. Volgens de UNESCO kan Groningen veel kennis bieden over ‘innovatieve oplossingen voor grootstedelijke problematiek.’

Deel dit artikel: