Eet smakelijk in de Maranathakerk in De Wijert

De Maranathakerk in De Wijert wordt iedere laatste donderdag van de maand omgetoverd tot eetcafé. Mensen kunnen hier dan tegen een kleine vergoeding komen eten.

Twee jaar geleden begon Abraham de Vries met het eetcafé “Eet Smakelijk”. Tijdens zijn opleiding kwam hij er door middel van een enquête achter dat er in De Wijert veel eenzaamheid heerst, onder zowel jonge als oudere mensen. De Vries kende het initiatief van andere steden, en heeft er in de Maranathakerk zijn eigen draai aan gegeven.

De focus wordt gelegd op mensen die zelf niet vaak de deur uit komen of mensen die het niet breed hebben, maar iedereen is welkom. Voor €2,50 staat er een lekkere maaltijd, toetje en kop koffie of thee klaar voor de gasten. De gasten zelf komen er graag “Het is hier altijd erg gezellig, en voor een klein bedrag heb je een heerlijke maaltijd!” aldus een van de gasten.

Lijkt het je leuk om een keer mee te eten? De eerst volgende editie is in verband met kerst op 24 december. Vergeet niet om je aan te melden via: eetsmakelijk.groningen@gmail.com of telefonisch via: 06 3004 8501

Deel dit artikel: