Bibliotheek Oude Boteringestraat zaterdag voor het laatst open

nieuws
foto: Bob de Vries

De openbare bibliotheek aan de Oude Boteringestraat is zaterdag voor het laatst open. De bibliotheek gaat naar het Groninger Forum aan de Nieuwe Markt dat op 29 november de deuren opent.

De komende weken worden gebruikt om de collectie te verhuizen. Omdat de bibliotheek zo lang dicht is kunnen gebruikers 25 boeken of andere items lenen. Ook mag men de spullen vijf weken in huis houden.

Wie toch boeken wil inleveren kan terecht bij de filialen in Selwerd, Vinkhuizen, Beijum, Lewenborg, De Wijert, Hoogkerk, Ten Boer en Haren. Reserveringen kunnen in principe opgehaald worden in Selwerd, maar er kan van locatie gewisseld worden.

In het gebouw van de bibliotheek in de Oude Boteringestraat komt de faculteit rechten van de Rijksuniversiteit.