Aantal studenten RUG groeit minder hard

nieuws
Foto: Ildigo (via Pixabay)

Het aantal studenten dat aan de Rijksuniversiteit Groningen studeert, groeit steeds minder. Het percentage buitenlandse studenten stijgt wel licht.

Dit jaar zijn er 2,4% meer studenten ten opzichte van 2018. Dat is een procentpunt minder dan de groei van het jaar ervoor. Landelijk is de toename 4%, dus de RUG scoort onder dat gemiddelde. Er is een duidelijke groei te zien bij de faculteiten Rechtsgeleerdheid, Science and Engineering en Ruimtelijke Wetenschappen.

Het aantal buitenlandse studenten aan de RUG is 23,4% van alle studenten. Dat is een toename van iets meer dan een halve procentpunt. Daarnaast is het aantal masterstudenten relatief sterk gestegen, en studeren er meer vrouwen (52,5%) dan mannen aan de RUG.