Aantal studenten RUG groeit minder hard

nieuws
Foto: Ildigo (via Pixabay)

Het aantal studenten dat aan de Rijksuniversiteit Groningen studeert, groeit steeds minder. Het percentage buitenlandse studenten stijgt wel licht.

Dit jaar zijn er 2,4% meer studenten ten opzichte van 2018. Dat is een procentpunt minder dan de groei van het jaar ervoor. Landelijk is de toename 4%, dus de RUG scoort onder dat gemiddelde. Er is een duidelijke groei te zien bij de faculteiten Rechtsgeleerdheid, Science and Engineering en Ruimtelijke Wetenschappen.

Het aantal buitenlandse studenten aan de RUG is 23,4% van alle studenten. Dat is een toename van iets meer dan een halve procentpunt. Daarnaast is het aantal masterstudenten relatief sterk gestegen, en studeren er meer vrouwen (52,5%) dan mannen aan de RUG.

Deel dit artikel:

  1. Een groei van een paar procent per jaar telt over een periode van 10 jaar toch op tot 10.000 studenten meer. Daar moet je flink wat voor bouwen. 1 op de 6 inwoners van de stad (zonder Haren/Tenboer) is student.

  2. En op zo‘n groei word niet goed gereageerd door de gemeente.
    Er moeten dan ook een groei in huizen , maar ook in fietsenstalling worden gerealiseerd.
    En de RÜG moet voldoende studeerruimte realisieren.

  3. De gemeente was er in 2010 al mee bezig (manifestatie bouwjong), maar door de crisis, vehuurdersheffing en aardbevingseisen is alles enorm vertraagd. De torens aan het Reitdiep en de corthingborg hadden er bijvoorbeeld allang moeten staan.

  4. Eindelijk goed nieuws, nu maar hopen op een spoedige rijksbesluit v.w.b. inperking van buitenlandse studenten en je gaat zien dat deze stad erna leefbaar wordt voor niet studerenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *