Vernieuwing ‘Jullensblok’: 270 appartementen op vervallen winkelpanden

nieuws
Impressie: Veldboom Vastgoed

Veldboom Vastgoed wil op het ‘Jullensblok’, tussen de Jullenstraat, de Helper Westsingel en de Van Schendelstraat, 270 ‘duurzame, high end’ appartementen gaan bouwen. Deze moeten de vervallen en verouderde winkelpanden in het ‘onsamenhangende gebied’ bij elkaar trekken.

Volgens de ontwikkelaar zijn ze “veelvuldig in overleg met de gemeente Groningen, belanghebbenden en omwonenden” om “gezamenlijk tot en optimaal resultaat te komen waar iedereen bij gebaat is”. In de bouwplannen blijven de monumentale panden in de straat behouden, waaronder een voormalig fabriekspand en een monumentaal schoolgebouw.

De woning hebben een grootte van 50 – 140 vierkante en worden ’turn key’ opgeleverd. De panden worden tussen de drie en zeven etages hoog, met eronder een parkeerkelder. Daarnaast wordt er een binnenplaats gemaakt met veel groen, picknick-banken en een speelterrein.