Vermeende gasexplosie laat hulpdiensten uitrukken naar Beijum

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Enige commotie vrijdagavond aan de Nijensteinheerd in de wijk Beijum. Een luide knal deed bewoners het alarmnummer bellen omdat ze dachten dat er een explosie in hun straat had plaatsgevonden.

De melding van een explosie veroorzaakt door een aardgaslekkage kwam even na 19.00 uur bij de hulpdiensten binnen. Behalve de politie werd ook een bluswagen van de brandweer ter plaatse gestuurd. “Toen de hulpverleners in de straat kwamen bleek al snel dat er niet zoveel aan de hand was”, vertelt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl. “Van de hulpverleners heb ik begrepen dat er een zwaar luik afkomstig uit een kruipruimte van een naastgelegen flat door een raam van een schuurtje is gegooid. Dit gaf een flinke klap. Omdat ze in de straat ook bezig zijn met werkzaamheden hebben buurtbewoners dit aangehoord voor een gasexplosie.”

Omdat er sprake is van vandalisme doet de politie onderzoek naar de precieze toedracht. De hulpverleners zijn vrij snel weer teruggekeerd naar de kazerne.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl