Van rollator naar loopfiets

Een loopfiets gemaakt van een oude rollator. Mats Boswijk is de bedenker en maker van de loopfiets Matsie.

Vrijdagochtend kan je tijdens het Let’s gro festival komen kijken hoe een Matsie wordt gemaakt, een testrit komen maken of kan je zelf een oude rollator inleveren. Mats is door zijn eigen kinderen op het idee gekomen om een Matsie te maken. ‘Er was al één loopfiets, maar daar hadden ze de hele tijd ruzie over. En toen wilde ik twee nieuwe fietsjes voor ze maken, ik liep toen door mijn werkplaats om te kijken of ik nog iets had staan waarvan ik een fietsje kon maken en zag ik een oude rollator staan’, zegt Boswijk. Van één rollator kan hij twee fietsjes maken. ‘Één gaat naar degene die hem koopt, en de andere geef ik weg aan een goed doel’, zegt Mats.

Bijna alle onderdelen die hij nodig heeft voor het maken van een loopfiets haalt hij uit de rollator. ‘Behalve het zadel en de handvatjes. Die zitten er wel op, maar zijn voor kinderen eigenlijk niet zo heel handig’, zegt Mats.

Als je nieuwsgierig bent geworden kan je vrijdagochtend aan de Sontweg 17 achter de Ikea langskomen om bijvoorbeeld een loopfietsje te testen.

Deel dit artikel:

  1. Erg leuk initiatief Mats!!

    Zo heb ik samen met een kameraad op zijn werkplaats 200 vogelhuisjes gebouwd van o.a. afgedankte steigerplanken van een steiger aan het water van een cafe in Grunn die we gratis hebben gekregen..

    Alle 200 huisjes (Mezenkasten) zijn verkocht en de kopers zijn erg blij met hun nestkast.. De Mezen weten de huisjes uitstekend te vinden en er is zelfs een verhaal van een koper die getuige was van een ware strijd tussen 2 Koolmezen die om eenzelfde nestkast vochten..

    Ga zo door Mats!! 😊

    Gr Danny Grunn

  2. Super goed Idee mats, die rolators die je gebruikt, zijn erg stug om mee te rijden. Ik liep er zelf ook achter. Nu rijdt ik op een loopfiets🤣 voor volwassenen dan. 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *