Top Dutch Solar Racing “onwijs blij” met behaalde vierde plaats

oogochtendshow

Het Noord-Nederlandse Top Dutch Solar Racing Team heeft de vierde plek behaald in de World Solar Challenge. Met hun zonneauto hebben ze meer dan 3000 kilometer afgelegd door de outback van Australië. De OOG Ochtendshow sprak met Eline van het Top Dutch Solar Racing Team.

Het team deed voor de allereerste keer mee aan de World Solar Challenge. In totaal reden er zo’n 40 zonneauto’s dwars door Australië, van Darwin tot Adelaide, zo’n 3022 kilometer. “We zijn onwijs tevreden dat we de vierde plek hebben behaald zonder enige ervaring”, zei Eline namens het hele team.

Ook deden er teams van de Universiteit Twente en TU Delft mee. Beide teams hadden wat minder geluk. Het team van Universiteit Twente vloog gisteren van de weg door een  windvlaag en het team uit Delft vloog vandaag uit de race door een autobrand. “Ik vind het vreselijk, ze hebben hier anderhalf jaar zo hard aan gewerkt”.

Het racing team zal over ongeveer twee weken terugkeren naar Nederland.

Het interview met Eline is hieronder terug te beluisteren.

 

 

 

Deel dit artikel: