Toentje heeft heel wat in petto

nieuws

Toentje verbouwt groente voor de voedselbank. En zojuist vond de tweede hopoogst plaats.

‘Wortelen, sla, spinazie, tomaten, pepers, paprika’s, uien, prei, pompoenen, bieten, kolen, boerenkool, palmkool, zoete aardappelen, snijbiet, amsoi, paksoi, courgettes, snijsla, wortelpeterselie, pastinaak, kruiden, straks komt alles in een regenboogje van de tuin’, luidt het commentaar bij bovenstaande foto van Jos Meijers.

De geoogste hop wordt in bier verwerkt. ‘Gerecyclede aardappel kuubkisten vormden Nederlands eerste Stadshoptuin midden in de Groningse Oosterparkwijk. In 2018 hadden we al ondervonden dat het bier van deze stadse hop net zo lekker is als die van plattelandshop, dus met trots presenteren we 7 november opnieuw ons sociale Kon Minder blond bier’. Vorig jaar was de voorraad in een half uur uitverkocht.

Deel dit artikel: