Stadse brandweer assisteert bij uitslaande brand in Usquert

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De Stadse brandweer heeft dinsdagavond met verschillende voertuigen geassisteerd bij een uitslaande woningbrand in Usquert. Bij de brand raakte één persoon gewond.

De melding van een woningbrand aan de Burgemeester Geerlingstraat kwam rond 20.00 uur binnen bij de hulpdiensten. “Het betrof een brand in een twee-onder-een-kap woning”, vertelt een woordvoerder van de brandweer. “Toen we ter plaatse kwamen waren er geen personen meer in het pand.” Om de brand te kunnen bestrijden werd er snel opgeschaald naar ‘grote brand’. Drie bluswagens werden ter plaatse gestuurd waarbij er vanuit de stad ondersteund werd met een hoogwerker en een dompelpompaanhanger.

Na een half uur liet de brandweer weten dat het vuur onder controle was. “We zijn op dit moment bezig met een nacontrole. Daarnaast ventileren we de woning om daarmee alle rook te verdrijven. Eén persoon is gewond geraakt. Deze heeft zich moeten laten behandelen door ambulancepersoneel.” Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Deel dit artikel: