Schaatsverenigingen moeten het met minder ijsuren doen door bezuinigingen

Schaatsverenigingen vallend onder de gewesten Drenthe en Groningen kunnen vanaf maart volgend jaar minder vaak trainen en minder lang wedstrijden rijden op de ijsbanen in Sportcentrum Kardinge.

Dat komt omdat het verlies aan inkomsten van baankaarthouders niet meer door de KNSB wordt gecompenseerd door talentontwikkelingsgelden. Het gewest lichtte de verenigingen hier op op 18 oktober jl. officieel over in.

De kortere ijsuren gelden zowel voor de 30×60–baan als de 400m-baan. Op de 400m-baan gaan alleen de maandagtrainingen nog door. In de vakanties vervallen de trainingen op dinsdag en donderdag en gedurende het gehele seizoen wordt de tijd voor wedstrijden op zaterdag ingekort tot gemiddeld drie uur.

“Dit geheel is een pijnlijk besluit voor ieder. Het bestuur van het gewest heeft dat besluit met tegenzin genomen, maar wel met overtuiging”, zo schrijft Bart Jonkers, voorzitter van de gewesten Drenthe en Groningen, in een brief aan de verenigingen.

Volgens het gewestbestuur zijn er meer veranderingen nodig om het tekort op de rekening te compenseren. Hiervoor vraagt de organisatie haar leden om mee te denken.

Deel dit artikel: