Regionale politiek roept massaal om snelle vervanging Paddepoelsterbrug

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

In een gezamenlijke brief roepen alle 19 politieke partijen uit de gemeenten en de provincie Groningen minister Cora van Nieuwenhuizen en de Tweede Kamer op om de Paddepoelsterbrug in Groningen snel te vervangen.

“Minister, wij vragen u: herstel deze eeuwenoude route en spreek onomwonden uit dat er een brug terugkomt op de plek van de oude Paddepoelsterbrug. Reserveer voldoende geld om een brug te laten terugbouwen die goed bruikbaar is voor fietsers en voetgangers en neemt u alstublieft maatregelen voor het versnellen van de planvorming en het bouwen van die brug. De omwonenden en de gebruikers van de Paddepoelsterbrug wachten al te lang”, zo schrijven de fracties aan de minister. “Voor ons, volksvertegenwoordigers van alle partijen in de provincie Groningen en uit de gemeentes Groningen, Het Hogeland en Westerkwartier staat als een paal boven water dat er een brug terug moet komen op de plek van de kapot gevaren brug.”

De politici vragen de minister om duidelijkheid over zowel de tijdelijke als de toekomstige nieuwe brug: “De Paddepoelsterbrug is van groot belang om de leefbaarheid van zowel de stedelijke als de dorps- en plattelandsomgeving op voldoende niveau te houden.”

Vorige week vrijdag beantwoordde Van Nieuwenhuizen nog kamervragen over de brug. Daarin beloofde ze 1,5 miljoen euro en druk achter de tijdelijke fietsbrug over het Van Starkenborghkanaal. Daar hebben de politici dus weinig vertrouwen in.

In september vorig jaar werd de brug stukgevaren. Rijkswaterstaat besloot de brug niet te repareren, omdat de vaarweg aangepast moet worden voor verbetering van de scheepvaart. Daarop ontstond veel protest, zowel onder omwonenden als bij de lokale en regionale politiek.

Deel dit artikel: