PvdA over begroting: “we maken er het beste van”

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

“Gezien de omstandigheden maken we er het beste van.” Dat is de reactie van fractievoorzitter Julian Bushoff op de gemeentelijke begroting die donderdag gepresenteerd is.

“Het rijk dwingt ons miljoenen te bezuinigen,” zegt Bushoff, “terwijl het kabinet miljarden over heeft. Maar de bibliotheken en zwembaden blijven open, mensen die het het moeilijkst hebben ontzien we zoveel mogelijk en we zoeken de grenzen op van de boekhoudregels van het Rijk, zodat de tekorten minder groot lijken.”

Bushoff waarschuwt dat de bezuinigingen pijn gaan doen. Investeringen uit het coalitieakkoord worden naar beneden bijgesteld. “We hebben een grote opgave om goed wonen voor iedereen betaalbaar te houden,” aldus de fractievoorzitter van de PvdA.