President rechtbank Noord Nederland stapt op vanwege vertrouwenscrisis

nieuws
Foto Andor Heij. Rechtbank Assen

Maria van de Schepop stopt als president van de rechtbank Noord-Nederland. Er is al enige tijd een vertrouwenscrisis en er zou sprake zijn van een angstcultuur.

“De onrust bij de rechtbank Noord-Nederland van de afgelopen periode heeft uiteindelijk geleid tot een vertrouwenskwestie. Dat schaadt het aanzien van de rechtbank. Dat betreur ik en ik neem daarin mijn verantwoordelijkheid. Daarom treed ik terug als president van de rechtbank”, aldus van de Schepop. “Het is belangrijk dat het vertrouwen in de rechtbankorganisatie terugkeert en ik wil dat proces niet in de weg staan.”

Albert Ploeger, nu rechterlijk bestuurslid bij de rechtbank, zal haar taken waarnemen en is benoemd tot waarnemend president. Ploeger gaat zich de komende tijd richten op het werken aan vertrouwen. Ploeger wil een goede rechtbank waar iedereen met plezier werkt. De rechtbank wil pas op een later moment informatie geven.

Deel dit artikel: