Overeenkomst over ontwikkeling Stadshavens

nieuws
Bron: Jeroen van Lieshout / Flickr / CC 2.0-by-nc-nd

De gemeente heeft donderdag met Geveke Bouw en BPD Ontwikkeling een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van een nieuwe wijk, het oostelijk deel van Stadshavens.

Ze willen dit gebied ontwikkelen tot een aantrekkelijk, hoog-stedelijk woongebied met diverse woningtypes, commerciële ruimten, en aan aantrekkelijke verblijfsplek met veel groen. Het gaat om het deelgebied direct ten oosten van de Eltjo Ruggeweg, tussen aan de noordzijde van het Eemskanaal en grenzend aan de jachthaven GMC.

De locatie aan de oostkant van de stad is ruim 6 hectare groot en is voornamelijk in gebruik als verouderd industrie- en bedrijventerrein. Er is plaats voor 1500 tot 2000 woningen. Volgens wethouder Roeland van der Schaaf wordt Stadshavens een wijk voor iedereen, met koop- en sociale huurwoningen en bedrijfsruimte, duurzaam en aardgasvrij gebouwd. Het is de bedoeling om het gebied stapsgewijs te ontwikkelen. De bouw start naar verwachting binnen enkele jaren.

Deel dit artikel:

  1. 1500 tot 2000 woningen en allemaal lopend of op de fiets richting centrum en/of ringweg? Het bijkomende verkeer kun je nooit verwerken als dit over bestaande wegen plaats moet gaan vinden. Wat is het ooit toch een onzalig idee geweest om een compacte stad te willen. Waarom geen suburbans buiten deze gemeente bouwen om deze stad zelf de komende decennia nog enigszins leefbaar te gaan houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *