“Om mee te doen aan een Nederlands Kampioenschap moet je hard werken.”

oogochtendshow
Foto: Gereformeerde Brassband Groningen

De Gereformeerde Brassband Groningen is afgelopen weekend Nederlands Kampioen geworden in de Tweede Divisie. Om mee te doen aan een Nederlands Kampioenschap moet je hard werken, zo vertelden Dirigent Jan Werkman en slagwerker Harm Toering in de OOG Ochtendshow.
Om eraan mee te kunnen doen moet er veel worden gereperteerd. Zo zijn er de wekelijkse repetities, maar ook extra en groepsrepetities en een studieweekend om alles eruit te halen wat erin zit. De brassband bestaat volgend jaar 65 jaar, maar is altijd nog jong te noemen. Zo arrangeert Werkman popmuziek voor de band, maar brengen ze ook hedendaagse muziek voor brassbands.

Twee jaar geleden werd GBG (Gereformeerde Brassband Groningen) ook al eerste, toen in de tweede divisie. Vorig jaar werd meegedaan in de tweede divisie en dit jaar haalde de band weer de eerste plek, in die tweede divisie. Om nu ook door te gaan in de eerste divisie, ziet de band echter nog niet zitten. Dit omdat de eisen daarvoor heel hoog liggen.

Het interview van dinsdagochtend in de OOG Ochtendshow is hieronder terug te beluisteren.

Deel dit artikel: