‘Zo, nu weten we waar je woont. Kunnen we een keer lekker gaan neuken’

Roos de Boer is twee maanden geleden begonnen met een actie tegen het zogenaamde ‘cat-calling’, het naroepen van en fluiten naar mensen op straat. Op sociale media roept ze Groningers op om de dingen die naar ze geroepen worden met haar te delen. Dit schrijft ze dan met krijt op de plek waar dat gebeurde.

Onder de hashtag #stopstreetharrassement sturen mensen uit de Stad de geroepen leuzen naar haar toe. Vrijdagmiddag schreef ze, speciaal voor onze verslaggeefster, iets op wat zij naar zich hoorde roepen. In de Herestraat verscheen daarom de tekst “zo, nu weten we waar je woont, kunnen we een keer lekker gaan neuken” op straat.

“We willen dat wanneer mensen dit soort teksten op straat zien, bij zichzelf gaan nadenken. Als dit soort dingen naar je geroepen worden, komt dat echt heel intimiderend over. Zoiets als dit roepen is natuurlijk echt niet normaal,” zo vertelt Roos.

Op het instagram-account van CatCallsOfGrunn zijn de geroepen uitspraken te zien. De ‘cat-calls’ kunnen via dezelfde account, middels een persoonlijk bericht, aan de initiatiefnemers doorgegeven worden.