Kleuters krijgen een logeerhond van de brandweer

nieuws

De brandweer kwam vrijdagochtend met hun mascotte Smokey langs bij OBS De Swoaistee in Lewenborg. De kleuters van de school mogen misschien binnenkort Smokey laten logeren.

Voordat dat mag, moeten de kinderen eerst hun huis controleren op brandveiligheid. De kinderen kregen daarom vandaag een werkblad mee van de brandweer om hun huis zo goed mogelijk te kunnen controleren. ‘Met dat werkblad kunnen kinderen spelenderwijs samen met hun ouders of opa en oma door het huis heen gaan, en kijken of het huis brandveilig is,’ zegt teamleider Sietse Smit. Brandveiligheid is niet bij iedereen vanzelfsprekend. ‘Gelukkig merken we wel in deze klas dat er veel kinderen aangeven dat ze een rookmelder thuis hebben. Sommige kinderen geven dan ook aan dat de rookmelders het niet altijd doen. Met dit soort lessen proberen we brandveiligheid te stimuleren,’ zegt Smit.

Merova een leerling van OBS De Swoaistee, heeft veel geleerd van de brandweer.’Dat je papa en mama moet roepen als er brand is,’ zegt Merova. Livia, een andere leerling van de school, kan niet wachten totdat Smokey mag komen logeren. ‘Dan ga ik met Smokey spelen,’ zegt Livia.

De school zelf denkt ook na over brandveiligheid. ‘Wij hebben sowieso BHV-werkgroepen hier op school. En we zorgen er ook altijd voor dat er genoeg blus-faciliteiten zijn,’ zegt stamgroepleidster Eva Schouwman.

De brandweer is nog opzoek naar scholen die mee willen doen aan deze actie. De school kan zich opgeven via stad@vrgroningen.nl

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *