Kinderen met en zonder beperking trotseren samen de natuur

Kinderen met en zonder een beperking vonden elkaar woensdag op belevingspark OERRR op Kardinge. In het kader van de Week van de Toegankelijkheid werden er verschillende activiteiten gehouden.

“Dit is wel iets om kippenvel van te krijgen”, zegt boswachter Reiner Hartog van Natuurmonumenten. “Kinderen van de Mytylschool zijn hier vandaag om de natuur te beleven. Daarbij worden ze geholpen en ondersteunt door leeftijdsgenootjes van basisschool Het Palet.” Natuurmonumenten had samen met de Speeltuinbende verschillende opdrachten bedacht voor de kinderen. “Bijvoorbeeld door zonder geluid met elkaar te maken een manier verzinnen om een rivier te laten stromen, of door met een blinddoek op een hindernisbaan af te leggen.”

De opdrachten waren vooral bedoeld om de kinderen van Het Palet te laten ervaren hoe het is om een handicap te hebben. “Als je ziet hoe ze met elkaar omgaan, en hoe ze elkaar ondersteunen, dan is dat prachtig.” Volgens Hartog is deze week ook erg belangrijk. “Veel mensen in ons land hebben te maken met een beperking, terwijl er nog zoveel gebieden zijn die niet voor iedereen toegankelijk zijn.”

Deel dit artikel: