Kazemi doet meer dan alleen taekwondo

Een sportclub die meer doet dan alleen sporten. Dat doet Kazemi taekwondo academie in vinkhuizen. Naast de taekwondolessen kunnen de leden ook hulp krijgen bij hun huiswerk.

Habib Kazemi, oprichter van de taekwondoschool, wil meer doen voor zijn leerlingen. Zijn academie houdt vast aan de uitspraak van Nelson Mandela: “Educatie is het krachtigste wapen dat we kunnen gebruiken om de wereld te veranderen.”

Al twee jaar biedt Kazemi extra huiswerk begeleiding aan zijn leden. Dit doet hij samen met een team van vrijwillige docenten. De dojo wordt op de zaterdagochtend omgebouwd tot klaslokaal. De bijzondere aanpak van de taekwondo academie is nu bekroond met een nominatie voor de provinciale vrijwilligersprijs.

De winnaar van de vrijwilligersprijs krijgt op 9 december een cheque van drieduizend euro. Kazemi verzekert, mocht hij winnen, dat iedere cent wordt geïnvesteerd in de leden. “En de vrijwilligers, die neem ik dan mee uit eten.” aldus Kazemi.