Inwoners voormalige gemeente Ten Boer starten petitie tegen hondenbelasting

Michel Mooi en Henny Huizinga, uit respectievelijk Ten Boer en Garmerwolde, zijn vrijdag een petitie gestart waarin ze de Gemeente Groningen oproepen om de ‘oneerlijke en achterhaalde’ hondenbelasting af te schaffen.

De starters van de petitie vinden het oneerlijk dat de gemeente 1 miljoen euro binnen krijgt van hondenbezitters om, zoals ze zeggen, ‘een deel van het tekort op de begroting te dichten’: “Dit is ongelijkheid tussen burgers, om zo’n groot geldbedrag door enkel de hondenliefhebber te laten opbrengen. Het geld wordt niet eens besteed aan honden voor aanleg  hondenlosloopgebieden of bakken voor poepzakjes. Het komt in de algemene pot.”

Ook de Stadspartij wil dat de hondenbelasting afgeschaft wordt:”Je kan als gemeente niet met twee maten meten. Deze belasting is echt niet niet meer van deze tijd. De invoering ervan gaat tegen de afspraak dat de nieuwe bewoners van de gemeente geen lastenverzwaringen voor de kiezen zouden krijgen.”

Hondenbezitters betalen in delen van de gemeente Groningen  € 124,80  aan hondenbelasting. In het gebied van de voormalige gemeenten Haren en Ten Boer betaalden hondenbezitters tot de gemeentelijke herindeling helemaal geen hondenbelasting. De Gemeente Groningen is van plan volgend jaar de belasting in de hele gemeente in voeren.

Deel dit artikel: