“Herten in Stadspark staan in de drek en moeten naar andere locatie”

nieuws
Foto Andor Heij. Hert

De Partij voor de Dieren wil dat de herten in het Stadspark verplaatst worden naar een andere locatie.

Het hertenkamp waar de dieren nu staan is zo drassig dat de herten regelmatig tot hun enkels in de drek staan, aldus de PvdD.

Kirsten de Wrede van de PvdD wil ook weten of er herten naar de slacht gaan: “Het feit dat er jaarlijks jonge dieren geboren worden, leidt ook tot de vraag hoe er op de grootte van de kudde wordt gestuurd. Worden er jaarlijks dieren dood gemaakt? Gaan ze ergens anders heen?“

De PvdD gaat eerst via ambtelijke weg uitzoeken wat het college van plan is met de dieren. De Partij voor de Dieren is voor een strenger fokbeleid op kinderboerderijen, zodat dieren niet langer in de handel terecht komen of voor de slacht worden gebruikt.

Deel dit artikel:

  1. Als het dat weidetje is dat ik denk dat het is… dan dat is inderdaad een treurige bedoening. Al jarenlang overigens. Ook zonder regen. Van een grasmat is geen sprake. Dus geef ze of een veel groter oppervlak of verklein de kudde tot letterlijk een handjevol (gesteriliseerde) exemplaren.

  2. @O.Kars De gemeente heeft een verantwoordelijkheid voor mens en dier binnen de gemeente. Waarom zou de belangen van de herten minder zwaar wegen dan mensenbelangen?

  3. Als je geen burgerservicenummer hebt heb je geen rechten Herman. De herten mogen blij zijn dat er opvang voor ze geregeld is en moeten niet zo klagen. Anders rotten ze maar op naar het land van herkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *